joi, 25 octombrie 2007

Gasca lui Pepe a ingenuncheat Politia Rutiera

Politia Capitalei : «Nu au deranjat pe nimeni»
“Nu a fost o situatie de tulburare a ordinii publice », ne-a declarat purtatorul de cuvint al Politiei Capitalei, contactat joi. « A fost doar un caz de blocare a traficului rutier, asa incat s-au aplicat doar amenzi de circulatie », a explicat oficialul. Intrebat daca paralizarea activitatii economice intr-o zona a capitalei, blocarea abuziva a accesului cetatenilor dupa bunul plac al unei persoane, care si-a arogat astfel drepturi pe care doar autoritatile le pot avea, este acelasi lucru cu parcarea neregulamentara a masinii, comisarul Christian Ciocan a replicat « a, dumneavoastra va referiti la faptul ca a fost blocata o strada intentionat? Da, este acelasi lucru, atat prevede legea. Nu au facut zgomot, nu au vatamat pe nimeni, asta inseamna tulburarea ordinii publice.» « In acest caz, daca noi vrem sa blocam Piata Universitatii intr-o zi cu niste masini, ca sa facem un picnic in mijloc, linistit, fara zgomot, cuminte... putem face acest lucru primind doar o amenda de parcare ? », a insistat reporterul Cotidianul. Amuzat, oficialul a raspuns : « sigur, dumneavoastra puteti specula orice... dar potrivit principiilor de drept, nicio situatie nu seamana cu alta, asa ca situatia de ieri nu se poate constitui in precedent ». De ce anume ? Nu am primit o explicatie.
Gasca lui Pepe a ingenuncheat Politia Rutiera
Peste 20 de masini au blocat pentru trei ore o strada din Bucuresti, cu ocazia inmormintarii nepotului lui Pepe. Politia Rutiera s-a facut ca nu vede.
Spre deosebire de prietenii sai, Pepe a blocat cu masina doar trotuarul Miercuri, ora 14.00. Citeva masini parcheaza la intrarea pe Strada Reinvierii, de linga cimitirul cu acelasi nume, perpendicular pe sinele de tramvai, blocind accesul traficului. Soferii coboara si incep sa dirijeze dezinvolt circulatia, facind semn autovehiculelor sa o ia pe alta parte. Un convoi funerar intra pe strada, iar aproximativ 20 de masini parcheaza in mijlocul drumului, pe trei rinduri paralele, inclusiv pe linia de tramvai, blocind complet traficul. Pasagerii masinilor dispar in cimitir. Toti sint participanti la inmormintarea lui Franco Pascu, fotbalist junior la Sportul Studentesc si nepot al cintaretului latino Pepe. Tinarul a murit saptamina trecuta intr-un accident rutier. De la serviciul 112 ni se face legatura la politie si relatam ofiterului de serviciu evenimentul, indicindu-i numarul si marca fiecareia dintre masini.
Ora 14.40. Nici un picior de politist nu a aparut in zona, iar intre timp in intersectie s-au blocat o cisterna, o ambulanta, citeva tramvaie si zeci de masini. Sectia 7 politie se afla la doua minute distanta de mers pe jos fata de intrarea in Cimitirul Reinvierii. Apare un echipaj, dar oamenii ordinii se multumesc sa constate neajutorati haosul care intre timp a cuprins toate strazile din jur. Politista refuza sa-si spuna numele si gradul. „Incercam sa deblocam, deocamdata asta e situatia“, explica, dind din miini confuza printre masinile stationate. Colegul ei da din umeri si ne spune ca asteapta echipajul de la Brigada de Politie Rutiera.
Ora 15.00. Politistii vin, negociaza cu participantii la inmormintare, cu preotul, apoi incearca sa redirectioneze traficul pe strazile invecinate. Soferii intreaba disperati pe unde s-o mai ia, daca totul e blocat.
Smecherii lui Pepe, dirijind circulatia in locul politiei
Nici Ambulantele nu au trecut mai usor prin ambuteiaj
Ora 16.30. „Si ce sa fac? Sa iau eu masinile?“, se ratoieste iritat agentul-sef Vasile, de la Politia Rutiera. „Am trimis echipaj, incearca sa decongestioneze traficul, asta e, e aglomerat, ce sa faca agentul?“, se zburleste el la telefon, dupa ce am sunat iar la Brigada de Politie Rutiera pentru a anunta ca nimic nu s-a schimbat dupa aproape trei ore. Explicam ca nu este un ambuteiaj, ci o blocare deliberata a strazii de catre niste indivizi in scop personal. „Nu stiu eu ce face echipajul acolo! N-am ce sa le fac!“, continua sa se rasteasca Vasile. De la Sectia 7, ofiterul de serviciu Turlea ne anunta ca, din cite i s-a raportat, ar fi vorba despre o inmormintare la care participa un convoi venit din Drumul Taberei, de circa 200 de masini si 2.000 de persoane. Plus Oana Zavoranu, ne spun martorii.
Dupa trei ore, soferii care au blocat strada incep sa plece. Patru au fost amendati contraventional cu 78 de lei, iar opt masini au fost fotografiate, urmind a fi identificati proprietarii, ca sa li se trimita acasa aceeasi amenda. Daca platesc in 48 de ore, amenda se reduce la jumatate. Un politist aflat la fata locului ne explica: „In sectorul 3 se pot ridica masini, in sectorul 2, nu. Am auzit ca urmeaza sa dea primarul o hotarire sa se poata ridica incepind din ianuarie, dar deocamdata nu avem ce face. Iar cind vin o suta in spatele meu si incep cu de-astea, ca hai dom’ne, ca era frate-miu, nu sinteti oameni, nu-l amenda, ce sa fac? Atit ma lasa legea“. Cit despre cei care au blocat initial intrarea pe strada si au dirijat traficul spre alte strazi, ei pot primi patru puncte penalizare si amenda daca sint identificati.
Intr-un tirziu pleaca si Pepe. Urca intr-un Mercedes decapotabil negru, parcat pe trotuar, in vreme ce, saritor, un aghiotant de-ai sai opreste circulatia pe ambele sensuri, pentru ca vedeta sa poata intra pe carosabil. Politistul asista impasibil la scena.

Niciun comentariu:

Google
 
buy

View My Stats