duminică, 14 octombrie 2007

„Pistolarii“ de cartier, în război cu „indienii“ romi

În week-end, ultima bătaie între o gaşcă de cartier şi o grupare de ţigani s-a soldat doar cu două autoturisme distruse
A fost pentru a 17-a oară în acest ancând bandele s-au împuşcat în Craiova, pe mijlocul străzii.
Răfuielile stradale între grupurile de romi din Craiova şi găştile de cartier continuă în Bănie. Cu toate că sâmbătă seara s-au folosit din nou arme de foc pe străzile Craiovei, de această dată scandalurile s-au soldat doar cu pagube materiale, două autoturisme fiind avariate din cauza reglărilor de conturi între câţiva tineri din cartierul Brazda lui Novac şi doi romi din Faţa Luncii.
Vineri seara, Silvian Vipale, zis Pică, de 26 de ani, s-a prezentat la Poliţie susţinând că a fost victima unei agresiuni în cartierul craiovean Brazda lui Novac. Tânărul le-a explicat poliţiştilor că în timp ce se afla în zona staţiei de autobuz, în dreptul magazinului Robert, a fost agresat de un grup de patru indivizi care i-au avariat autoturismul personal, un Volskwagen Touareg.

Pică a reclamat că agresorii, pe care îi ştia din vedere, i-au rupt oglinda retrovizoare, i-au lovit portiera cu picioarele şi i-au zgâriat una din aripile de la maşină. Silvian Vipale a jurat apoi că se va răzbuna pe cei care i-au distrus autoturismul, deşi poliţiştii l-au asigurat că vor ancheta cazul. Plângerea acestuia a fost preluată de cadrele Secţiei 4 Poliţie. În paralel, Silvian Vipale nu a mai avut răbdare până la pedepsirea agresorilor de către poliţişti şi s-a decis să-şi facă singur dreptate.
Sâmbătă seara, Pică l-a obser­vat în BMW-ul personal pe Ştefan Cantemir Mitre, prietenul celor care-i vandalizaseră maşina. Fără să stea prea mult pe gânduri, Pică a tras trei focuri de armă în direcţia lui Cantemir. Nici unul dintre gloanţe nu au atins „ţinta”.
Bărbatul a încercat să scape, fugind pe strada Odobleja, către locuinţa mamei sale. Urmăritorii, care se aflau în două autoturisme, s-au luat după el, dar nu au reuşit să îl prindă. S-au mulţumit însă să îi distrugă maşina pe care Mitre o parcase în faţa blocului unde locuieşte mama sa: au spart geamurile autoturismului şi au înfundat portiera stânga spate a acestuia.
Speriat, Ştefan Cantemir Mitre a sunat la 112, iar un echipaj de la Secţia 1 Poliţie a preluat ancheta în acest caz. Persoanele implicate în acest caz sunt cercetate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, distrugere şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.
Pistolarii se execută în stil mafiot
Cantemir Mitre este unul din veteranii luptelor de stradă din Craiova. Pe 10 septembrie, craioveanul a luat parte la conflic­tul ce a avut loc în cartierul George Enescu. Atunci a fost reţinut pe bază de ordonanţă de reţinere şi prezentat pe 5 octombrie Judecătoriei Craiova, unde i s-a emis mandat de arestare preventivă pe 29 zile. În urma recursului, tânărul a fost eliberat de completul Tribunalului Dolj şi pus în libertate. Asta, deşi infrac­torul avea antecedente - în august, el a fost împuşcat în picior, în zona Spitalului de Urgenţă Craiova. Se răfuia, atunci, cu „Banană” şi „Impresie”, doi ţigani daţi în urmărire generală.
Cei doi au tras o rafală în direcţia lui Mitre şi au dispărut în trombă. Scan­dalurile din ultimele luni par să fi transformat Craiova în Vestul Sălbatic. Aşa că a apărut zvonul cum că actualul comandant al IPJ Dolj, Georgel Enescu, va renunţa la post. Şeful poliţiei doljene are reputaţia ştirbită, iar subalternii săi sunt mai preocupaţi acum de preluarea scaunului de şef. Aşa că dosarele care apar în iurma bătăilor de stradă rămân nerezolvate.

Un comentariu:

Anonim spunea...

banana si impresie sunt romani...sunt din brigada lu enriko

Google
 
buy

View My Stats