sâmbătă, 1 septembrie 2007

POLITIA ANULUI 2007- RUSINE!!!

Agentul Badarau, bruta de la Sectia 22




-- Caz incredibil la o sectie de Politie din Bucuresti: un agent a batut doi oameni sub privirile indiferente ale colegilor sai * ZIUA ii cere sefului Politiei Capitalei, chestorul Marian Tutilescu (foto), sa ia masuri impotriva tuturor celor vinovati




Filmul descris de cei care au avut de a face cu "organul" demonstreaza ca in Politia Romana sunt inca reminiscente ale vechilor militieni. Mihai Spataru (24 de ani) si Gabriel Geanta (23 de ani) au fost chemati pentru o simpla audiere. Ei sustin ca agentul sef Nicusor Badarau i-a luat de gat, i-a trantit de perete si i-a lovit cu genunchiul in stomac. "O astfel de atitudine eu nu o tolerez in sectiile aflate in subordinea mea. Daca se dovedeste ca asa au stat lucrurile, vom lua cele mai drastice masuri", a precizat chestorul Petru Parvu, seful Politiei Sectorului 6 (care are in subordine Sectia 22). ZIUA cere conducerii Politiei Capitalei sa il suspende pe agentul implicat in incident si sa ia masuri ca astfel de personaje sa nu mai poata fi acceptate printre politisti.

Agresiunea a avut loc joi seara, in jurul orei 18.00. Asa cum ne-a declarat fratele uneia dintre victime, Dragos Spataru, cei doi tineri, angajati ai unei firme de televiziune prin cablu, au fost chemati ca martori in cazul unui incident care avusese loc, in aceeasi zi, intr-un bloc din cartierul Drumul Taberei. Cei doi loviti de politist s-au prezentat, joi seara, la Sectia 22, ca urmare a unui incident in care un coleg al lor fusese batut de catre administratorul unui bloc si sotia acestuia. Incidentul s-a produs dupa ce doi reprezentanti ai unei firme de cablu au vrut sa monteze un fir pentru internet pe acoperisul unui bloc, fapt pentru care administratorul le-a cerut acte legale ca pot realiza acest lucru. Dupa ce angajatii au venit cu actele solicitate, intre ei si administrator, dar si sotia acestuia a izbucnit un scandal, in urma caruia unul dintre muncitori a fost lovit pana la sange. Dragos Spataru a povestit ca: "In cadrul unei operatiuni de instalare a echipamentelor de retea intr-o scara a unui bloc din Drumul Taberei, un angajat al firmei de cablu a fost molestat si agresat de o vecina care nu dorea sa se instaleze echipamentele in blocul in care locuia, desi firma avea un contract in acest sens cu Asociatia de Locatari. Deoarece vecina l-a zgariat destul de rau, practic pielea de pe exteriorul palmelor nu mai exista, respectivul angajat s-a prezentat la Politie pentru a face o reclamatie si a depune plangere impotriva vecinei. Agentul care ii lua declaratia l-a intrebat daca a fost in interes de serviciu in acel bloc si i-a chemat pe sefii lui, adica fratele meu si un coleg".

Audieri cu genunchi in stomac

Astfel, cazul a ajuns in atentia Sectiei 22 de Politie, unde seful firmei de cablu si un alt coleg au venit pentru a afla detalii despre imprejurarile care au condus la scandal. Cei doi, aparent fara motiv, au fost insa agresati de un politist. Asa cum reiese din declaratiile celor doi agresati, cei doi au fost invitati inauntru pentru a sustine declaratia angajatului de la firma de cablu care fusese agresat. Interesant este ca, inainte ca martorii sa ajunga in sectie, agentul Badarau ii spusese celui care a venit sa faca reclamatia ca masina de serviciu fusese data in urmarire. Din informatiile noastre reiese ca masina dotata cu echipamentul corespunzator unei firme care instaleaza cabluri, fusese reclamata chiar de vecina cu care intrase in conflict cel care venise sa depuna reclamatie. "Femeia a sunat la Politie si a spus ca sunt unii care stau de mai mult timp in fata blocului si ca ar putea fi hoti", ne-a explicat un ofiter de Politie. Cert este ca in momentul in care Mihai Spataru a intrebat ce se intamplase cu masina respectiva, agentul a luat foc. "I-a pus o mana in gat, i-a spus ca se crede prea destept, l-a trantit de perete, i-a dat un genunchi in burta, i-a sucit mana la spate", ne-a povestit fratele victimei, Dragos Spataru. La randul lui, Gabriel Geanta a avut parte de un tratament asemanator: "Cand colegul lui l-a intrebat pe politist de ce da in fratele meu, politistul l-a luat si pe el la bataie. L-a prins de gat, cu mana sucita la spate incercand sa il arda cu tigara pe fata", sustine Dragos Spataru.

Cazul, anchetat de Parchet

In cele din urma cei doi tineri au reusit sa iasa din Sectia 22, nu inainte ca agentul Badarau sa iasa pe treptele sectiei si sa le spuna ca nu vor scapa "ca toti sunt smecheri", asa cum a mai precizat Dragos Spataru. Acestia s-au prezentat la Institutul National de Medicina Legala "Mina Minovici" unde si-au scos certificate medico-legale. In plangerea adresata Parchetului Sectorului 6, ei il acuza pe agresor de loviri si alte violente, dar si de faptul ca ar fi fost sub influenta alcoolului in timpul serviciului. Colegii politistului i-au testat alcoolemia, rezultatul iesind negativ. Cert este ca Parchetul Judecatoriei sectorului 6 a preluat ancheta in cazul politistului care i-a agresat pe cei doi tineri in sediul Sectiei 22 de Politie. Cei doi tineri batuti de politist sunt angajatii unei firme de cablu. Ei au fost, ieri, in audienta la seful Politiei Sectorului 6, chestorul Parvu, care a decis trimiterea sesizarilor celor doi tineri la Parchet. "Am demarat deja o ancheta interna. Urmeaza sa ii audiem pe toti cei care au fost prezenti. Fiti convins ca, daca acel agent de politie se face vinovat de cele declarate de tinerii respectivi, voi lua cele mai drastice masuri", a tinut sa precizeze chestorul Parvu. Agentul Badarau este acuzat de loviri si alte violente, iar tinerii care sustin ca au fost agresati si-au scos certificat medico-legal.

Un comentariu:

Anonim spunea...

XXXX

Google
 
buy

View My Stats