sâmbătă, 1 septembrie 2007

TIMISOARA- Profesor Universitar VS Mafia Tiganeasca

Amenintarile bastanilor
1 Septembrie 2007
Malin Bot

Administratia Ciuhandu emite documente cu continut cunoscut dinainte de sefii clanurilor tiganesti implicati in afaceri imobiliare.




Administratia Ciuhandu este din nou acuzata de legaturi dubioase cu sefii clanurilor tiganesti care fac afaceri imobiliare cu scandal in centrul Timisoarei. Ioan Cotaescu, sef de catedra la Universitatea de Vest, acuza administratia ca are „o colaborare fructuoasa cu clanurile tiganesti”.

Profesorul Cotaescu spune ca Primaria i-a refuzat incasarea ultimelor rate la casa, la doua saptamani dupa ce bastanul Ionel Carpaci l-a amenintat ca acest lucru se va intampla.

Terorizati din 2003

Cotaescu este Seful Catedrei de Fizica Teoretica a Facultatii de Fizica de la Universitatea de Vest. In 1997, acesta a cumparat, in baza Legii 112, un apartament intr-o vila de pe strada Trandafirilor 13. In 2003, unul dintre apartamente a fost vandut bastanului Ionel Carpaci, iar acesta si-a schimbat numele ulterior in Kierpacz.

„Au spus ca daca nu le vindem ne distrug pentru ca asta este casa lor. Barbatul mi-a spus ca ma nenoroceste si daca ma tine 20 de ani in procese”, povesteste profesorul universitar. Romii din clanul lui Ionel Carpaci le-au incercat pe toate, de la scandaluri pana la acostarea si amenintarea vizitatorilor.

Bastanul stia tot

Plata catre Primarie pentru apartament nu s-a facut „cu banii jos”, familia Cotaescu incepand sa achite rate lunare. Dupa expirarea interdictiei de vanzare de zece ani, afectat de circul zilnic facut de tigani, profesorul universitar s-a gandit ca ar vinde cuiva care sa poata tine piept clanului Carpaci.

Pentru a putea face asta trebuia sa plateasca in avans suma de 1.100 de lei, cat mai ramasese de achitat pentru casa. Bastanul stia exact cat mai are de platit profesorul si l-a amenintat ca daca nu-i promite lui locuinta, Primaria nu-i va incasa banii.

„Am fost avertizat de vecinii mei romi ca restanta de 1.100 de lei nu o voi putea plati pentru ca Primaria nu imi va permite sa platesc, daca nu le vand lor apartamentul”, declara Cotaescu. „Mi-au spus ca sunt in legatura permanenta cu Primaria si ca tin situatia sub control. Am fost asa de timorat incat chiar am fost pe punctul de a ceda si a le vinde lor apartamentul, din disperare. Am totusi o varsta si nu pot sa ma bat cu tiganii”, a mai adaugat acesta.

L-au refuzat exact cum a spus Carpaci

Dupa doua saptamani de la discutia cu bastanul Carpaci, Cotaescu s-a deplasat la Primarie pentru a achita diferenta de bani. Cererea i-a fost refuzata, in scris, chiar printr-un document semnat de Nicusor Miut, seful Directei Patrimoniu si Adrian Orza, viceprimar.

„Spuneau exact ce mi-au spus tiganii cu doua saptamani inainte. Asta inseamna o colaborare fructuoasa intre clanul tiganesc respectiv si o anumita parte din Primarie”, povesteste Cotaescu. „Semnatura aceea a mea este o stampila de fapt care se pune pe sute de acte. De la Directia Patrimoniu mi s-a spus ca s-a refuzat incasarea banilor pentru ca acea casa este in litigiu si ca Serviciul Juridic a impus asta”, a declarat viceprimarul Adrian Orza.

VERDICT

Primaria a comis un abuz

Pe rolul Curtii de Apel Timisoara se afla, intr-adevar, un dosar in care Ionel Kierpacz, prin avocatul Ernst Toma, revendica pe baza Legii 10 o parte din casa, in numele unor cetateni germani.

„Acest litigiu nu are nicio legatura cu achitarea diferentei de bani. Administratia trebuia sa incaseze banii. Justificarea este o chichita fara nicio baza reala. Sfatul meu este sa depuna banii la CEC si sa faca o plangere penala pentru abuz in serviciu impotriva celor care au refuzat sa incaseze banii, pentru ca au comis o ilegalitate”, a declarat avocatul timisorean Florin Kovacs.

Un comentariu:

Anonim spunea...

Primaria timisoarei odata cu venirea domnului Ciuhandru a ajuns o cocina , un fel de bordel , de templu al lacomiei . Nu este admis ca lucruri de genu asta sa treaca neobservate . Responsabili trebuie sa plateasca . Rusinea sa fie a primariei si a angajatilor ei pt. ce se poate intampla in Timisoara chiar si unui profesor universitar . Oare e posibil ca oamenii nostri de valoare sa ajunga la mana tiganilor ? Daca ei da atunci unde vom ajunge noi marea masa ?

Google
 
buy

View My Stats