luni, 7 aprilie 2008

Tupeu de borfasi

StiTi care e cea mai mare spaima a interlopului, borfasului marunt, a smecherului de cartier? Sa comita o nemernicie, sa dea o teapa uriasa si sa nu stie lumea ca el e autorul. Anonimatul l-ar ucide, de-aia el are nevoie de notorietate, de respectul celorlalti degenerati, singurii la care se raporteaza si carora tine sa le inspire teama si stima.
Tocmai de aceea sunt la mare cautare manelele cu "dusmanii imi poarta pica, da' n-au valoarea mea", "Of, of, of, mor toti tiganii, ca io ma distrez si arunc cu banii" ori dedicatii in genul "de la Fane Barosanu' fara numar" sau "pentru Sile Dibaciu' de la Titi Muschi". Mai acum cativa ani a facut valva prin presa o anume Uta Ragalie, o magraonca geloasa care si-a impuscat sotul infidel, dar pe care l-a respectat atat de mult dupa moarte incat din puscarie a ordonat ca pe crucea acestuia sa scrie "cel mai mare mafiot", desi sarmanul raposat fusese un proxenet urduros.
Acest tip de oameni au inceput sa apara si prin fotbalul nostru. S-au dus vremurile in care Jean Padureanu, Pinalti ori Romica Pascu faceau niste blaturi strigatoare la cer, dar dupa aceea erau in stare sa jure pe toate sfintele scripturi ca ei sunt cele mai oneste creaturi zamislite vreodata. Acum ne dam seama ca aceasta era, totusi, o forma de moralitate, de decenta, cel putin fata de ceea ce se intampla in prezent.
Acum observAm ca ne-au napadit tot soiul de creaturi hidoase, itite din dracu' stie ce hrube sociale, care spurca totul imprejur, mocirlesc pana si ideea de credinta si religie si care te mai si sfideaza cu cinism, dandu-ti de inteles ca da, asa e, au savarsit toate nemerniciile posibile si au manevrat cele mai infernale butoane, dar n-ai ce sa le faci, pentru ca sunt prea smecheri.
Orice asemAnare cu un cioban troglodit si parvenit este obligatorie si de bun simt.

Niciun comentariu:

Google
 
buy

View My Stats